Bisættelse

Bisættelse eller begravelse?

Hvad er forskellen på en begravelse og bisættelse? Både begravelse og bisættelse er et ritual, hvor de pårørende tager afsked med den afdøde. Ritualet foregår på samme måde, uanset om det er en begravelse eller bisættelse. Ved en begravelse sænkes kisten i jorden på kirkegården, mens kisten køres væk i en rustvogn ved bisættelse. 

Efterfølgende kan de pårørende nedsætte urnen på gravstedet eller sprede asken ud over havet. Hvis afdøde har ønsket at få spredt asken over havet, skal du kontakte det lokale kirkekontor, som skal give tilladelsen. 

Når ritualet med præstens tale og salmer er forbi, foregår jordpåkastelsen inde i kirken eller kapellet, inden kisten bæres ud i rustvognen. En bisættelse foregår oftest i kirken, men den kan i princippet også finde sted i private omgivelser. 

 

Hvem vælger en bisættelse

I dag er bisættelse den mest almindelige begravelsesform i Danmark. Gennem en personlig samtale med de pårørende aftaler vi, om afdøde skal begraves eller bisættes. Afdøde kan også selv have haft et ønske om, hvordan det skal foregå. 

 

Ring til os

Kontakt os på tlf. 48 16 01 80 og få uforpligtende råd og vejledning.